torstai 25. helmikuuta 2010

Harmaa poolo

Reilun vuoden on Weinbergin harmaa, pehmoinen ja laskeutuva villasekoitekangas odottanut jatkojalostusta. Bukleehuopakangasliivi kaipasi kaveria ja sopiva kaava löytyi Ottobre Woman 5/2009 -lehdestä. Hetken harkitsin hihojen muuttamista "tavallisiksi", mutta onneksi päätin repäistä ja tehdä nuo kellottuvat. Ne ovat nimittäin ihanat!


Hihansuut jätin kääntämättä, kun neulos sen salli.
Seuraavaksi teen itselleni viitan ja sitten pitääkin ruveta ompelemaan lapsille
kevään ja kesän juhlavaatteita. Se on kuulkaa alle kuukausi kevätpäiväntasaukseen!

tiistai 9. helmikuuta 2010

Testing: bukleehuopakangas!

Kävin viime viikolla Taitopajassa, kun halusin tutustua bukleehuopakankaan ompeluun. Olipas se mukavaa - ja nopeaa! Moni teki jakun (aivan ihania!) ja minä tein liivin. Malli on muokattu Suuren Käsityölehden 10/2009 jakun kaavoista. Materiaali on sellaista, ettei se vaadi vuoria; voi sen toki laittaa.

Bukleehuopakankaasta on nopea tehdä, kun ei mene aikaa huolitteluun. Kaulus, helma ja kädentiet voivat jäädä niikseen saksien jäljiltä.

Alunperin ajattelin tehdä tikkaukset hopealangalla, mutta lanka upposi bukleepinnan syövereihin eikä näyttänyt yhtään hyvältä. Tikkaukset tein muotolaskoksiin ja (vahingossa) myös sivusaumoihin. Näiden jälkeen kaulus ja helma näyttivät viimeistelemättömiltä, joten tein tikkaukset ihan koristemielessä myös näihin.

Tässä liivi juuri siinä käytössä mihin se oli tarkoitettukin: arjessa. Ja tiedoksi, että stailaajalla oli vapaapäivä ;)